Bedrijven en sprekers

Kies bij het aanmelden uit een van onderstaande drie thema’s (innovatie, educatie of duurzaamheid) en je toert per luxe bus naar twee bedrijven uit de regio die voorloper op dat gebied zijn. Na afloop van de tour verzamelen we allemaal bij Schouwburg Cuijk voor de Formule 1 Show van Jack Plooij en Olav Mol. En om gezellig na te borrelen natuurlijk.


Bedrijfsbezoek 1: ITB Climate
ITB Climate levert complete klimaatconcepten en kunststofproducten voor ventilatie en energiebesparing. Al meer dan 35 jaar ontwikkelt ITB klimaatoplossingen voor de intensieve veehouderij en glastuinbouw. ITB ontwerpt het optimale concept voor bedrijfsklimaten en leveren de producten die nodig zijn om dit te realiseren. ITB is gespecialiseerd in het ontwikkelen van complete oplossingen, ontworpen naar de klant specifieke situatie. Hiervoor is een unieke methode ontwikkeld, waarbij intensief wordt samengewerkt tussen adviseurs, installateurs, distributeurs en de eindgebruiker. Hoe ITB Climate op deze manier innovaties versnelt, ontdek je tijdens een inspirerend bedrijfsbezoek.Bedrijfsbezoek 2: Marel Poultry

Marel Poultry levert complete verwerkingssystemen voor pluimvee. Het aanvoersysteem waarmee de levende slachtkuikens naar de slachterij worden gebracht, is onderwerp van veel discussie. Dit betreft vooral dierwelzijn, hygiëne, uptime, transport en laadgemak. Deze aspecten – die minder en minder in de huidige maatschappij worden geaccepteerd – hebben geleid tot de ontwikkeling van het nieuwe Atlas-systeem. Dit systeem heeft Marel Poultry samen met diverse partners vormgegeven. Graag vertellen ze meer over de ontwikkeling, het proces en de go/no go stages die zijn ingebouwd. Tijdens de tour laat het Boxmeerse bedrijf ook de zeer moderne rvs-machinefabriek zien. Hier krijg je als bezoeker een exclusieve inkijk en ontdek je hoe diverse machines ontwikkeld worden.

Bedrijfsbezoek 1: Kepser, Vakopleiding Techniek en TechnoPromo

Tijdens de tour bij Kepser neemt dit Cuijkse metaalbedrijf je samen met TechnoPromo en Vakopleiding Techniek mee in de wereld van educatie. Gezien het grote aantal maakbedrijven in de regio slaan zij de handen ineen om een baan in de techniek zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En dat is hard nodig, want zowel technische leerlingen als docenten worden steeds schaarser in de regio. Bij Kepser wordt een toekomstvisie gedeeld, een rondleiding gegeven en gaan mede-maakbedrijven en ondernemers het gesprek aan om samen het tij te keren.Bedrijfsbezoek 2: Labschool van ROC de Leijgraaf

De Labschool voor ROC de Leijgraaf werkt in de regio nauw samen met verschillende bedrijven, zoals Labschool en Danone. Met de verhuizing van Boxmeer naar Cuijk kreeg het laboratoriumonderwijs een flinke impuls. Tijdens BE2019 laat de Labschool zien hoe dat zich vertaald heeft naar bijvoorbeeld de faciliteiten waarover de Labschool beschikt. Ook kun je zelf ervaren wat laboratoriumwerk inhoudt door een DNA-test bij jezelf af te nemen.

Bedrijfsbezoek 1: Maasziekenhuis

De zorg van de toekomst, hoe ziet die eruit? Pauline Terwijn, bestuursvoorzitter bij Pantein, vertelt tijdens een bezoek aan het Maasziekenhuis meer over de ontwikkelingen binnen de ziekenhuiszorg, de invloed van technologie, de unieke samenwerking met het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek. Ook het belang van zorg aan huis en de samenwerking met huisartsen en zorgcoöperaties komen aan bod. Tijdens deze boeiende presentatie geeft Pauline meer zicht op de bijzondere positie van het Maasziekenhuis binnen een krachtig regionaal zorgnetwerk gericht op goede zorg voor de inwoners.Bedrijfsbezoek 2: Blue Acres

De bedrijfsnaam is het visitekaartje. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert circulaire teeltsystemen waarbij groente- en visteelt wordt gecombineerd. Eigenaar/directeur Jos Hakkennes neemt ons mee in de wondere wereld van de aquaponics waarbij vissen de mest leveren als voedingsstof voor groenten. De groenten zuiveren op hun beurt het water voor de vissen waardoor ze beter groeien. De oogst wordt afgezet in een lokale korte versketen in supermarkt of restaurant.
De Formule 1 Show met Olav Mol en Jack Plooij

Wie Max Verstappen zegt, zegt Formule 1. Wie Formule 1 zegt, zegt ook Olav Mol en Jack Plooij. Olav Mol is sinds 1991 commentator bij de Grand Prix-wedstrijden en de laatste jaren bij Ziggo Sport. Jack Plooij doet verslag vanuit de pitstraat en interviewt coureurs. Hun gezamenlijke passie delen ze in de Formule 1 Show waarin zij een exclusief kijkje achter de schermen bieden. Interessante feiten, anekdotes en geheimen van coureurs. Zowel de kenner als de leek kan zijn hart ophalen tijdens dit spektakel!

Bestel hier je tickets